Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Osoby z tymi schorzeniami powinny ograniczyć jedzenie kiszonek. Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

Sopocka wystawa ze wsparciem Programu Dotacyjnego Artystyczna Podróż Hestii!

Sopocka wystawa ze wsparciem Programu Dotacyjnego Artystyczna Podróż Hestii!

Poważny wypadek koło Nowogrodu Bobrzańskiego. Zderzyły się trzy samochody. Są ranni

Poważny wypadek koło Nowogrodu Bobrzańskiego. Zderzyły się trzy samochody. Są ranni

Polecamy

Przegląd tygodnia od 23.02 w Środzie ŚląskiejTygodniowy przegląd prasy w Środzie Śląskiej, (23.02-29.02.2020)

Przegląd tygodnia od 23.02 w Środzie ŚląskiejTygodniowy przegląd prasy w Środzie Śląskiej, (23.02-29.02.2020)