Fesitwal " Europa na widelcu”, której twarzą jest Robert Makłowicz, powrócił do Wrocławia po dwuletniej nieobecności spowodowanej pandemią. Festiwal kulinarny rozpoczął się w piątek, 27 maja, i trwał do 5 czerwca.
Podczas festiwalu ,,Europa na widelcu'' skosztować można potraw z różnych części świata. Wśród wystawców byli także przedstawiciele Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej z Międzyborza. Organizatorzy zaprosili też na konkurs “Najlepszy smak Dolnego Śląska”. W konkursie producenci i wytwórcy tradycyjnych dolnośląskich produktów rywalizowali w kilku kategoriach np. produktów mlecznych, mięsnych czy rybach. I tak właśnie wyróżniono międzyborski Twaróg Klinek Międzyborski, Kefir Międzyborski oraz Twarożek Półtłusty z Czarnuszką.
Bardzo dziękujemy za to wspaniałe wyróżnienie. Cieszymy, że praca i dążenie do jak najwyższej jakości i walorów smakowych naszych produktów, zostały zauważone przez tak szacowne jury - podkreśliła społeczność Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Międzyborzu.
Michał Pietrzak - Niedźwiedź włamał się po smalec w Dol. Strążyskiej
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?