MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skórka tego warzywa jest jak najbardziej jadalna, ale...
fot. pixabay.com

Obierasz skórki owoców i warzyw? Wcale nie musisz tego robić! Zobacz rośliny, które z powodzeniem zjesz w całości

Bakłażan

Skórka tego warzywa jest jak najbardziej jadalna, ale dopiero po ugotowaniu lub upieczeniu. Panierowane plasterki bakłażana? Zostawiamy skórkę, nie tylko poprawi smak, ale pozwoli też zachować spójność smażonych plastrów. Faszerowany bakłażan? Również zostawiamy skórkę. Jedynie w przypadku dań, takich jak baba ganoush powinniśmy obrać bakłażany ze skórki.

Zobacz również

Trwa 44. Międzynarodowy Zjazd Hanzy! Mottem hasło „zmiana zaczyna się tutaj”

Trwa 44. Międzynarodowy Zjazd Hanzy! Mottem hasło „zmiana zaczyna się tutaj”

Dwa śluby i dwie tragedie. Oto, co się wydarzy na Akacjowej!

Dwa śluby i dwie tragedie. Oto, co się wydarzy na Akacjowej!

Polecamy

Polscy drwale idą po rekord! Polish Trophy Stihl Timbersports w Buku

Polscy drwale idą po rekord! Polish Trophy Stihl Timbersports w Buku

Seks jak trening? Zobacz, jak często musisz się kochać, żeby spalić 300 kalorii

Seks jak trening? Zobacz, jak często musisz się kochać, żeby spalić 300 kalorii

Nagrody „dla leni i mierniaków”. Nauczycielka oburzona komentarzem

Nagrody „dla leni i mierniaków”. Nauczycielka oburzona komentarzem