Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki
60 dag mięsa mielonego 
ok. 7-8 większych...
fot. Fot. Katarzyna Skuta

PRZEPISY na najlepsze zapiekanki z makaronem i ziemniakami

Zapiekanka mięsno-ziemniaczana

Składniki 60 dag mięsa mielonego ok. 7-8 większych ziemniaków cebula 2 ząbki czosnku szklanka soku pomidorowego kminek słodka mielona papryka sól, pieprz przyprawa do ziemniaków duża łyżka masła ok. pół szklanki mleka ser żółty do posypania Wykonanie Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Poddusić razem na rozgrzanym oleju. Dodać mięso mielone i przyprawy. Na koniec wlać sok pomidorowy, zagotować pilnując, aby płyn nie odparował za bardzo. Ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić. Dodać przyprawę do ziemniaków, masło i mleko. Ubić dokładnie tłuczkiem do ziemniaków. Konsystencja ma być lekka i puszysta (w razie potrzeby dolać mleka). Mięso rozłożyć w jednym dużym naczyniu żaroodpornym lub rozłożyć do 4 mniejszych na każdą porcję. Na mięsie rozłożyć ziemniaki, posypać je startym serem. Potrawę zapiekać 25 minut w 180 stopniach. Przepis Katarzyny Skuty

Zobacz więcej na kolejnym slajdzie --->

Zobacz również

Pożegnanie maturzystów w Zespole Szkół Zawodowych numer 1 w Starachowicach (ZDJĘCIA)

Pożegnanie maturzystów w Zespole Szkół Zawodowych numer 1 w Starachowicach (ZDJĘCIA)

Maturzyści Collegium Gostomianum w Sandomierzu odebrali świadectwa i nagrody [FOTO]

Maturzyści Collegium Gostomianum w Sandomierzu odebrali świadectwa i nagrody [FOTO]

Polecamy

Co z młodym Ukraińcami, którzy nie otrzymali paszportów?

Co z młodym Ukraińcami, którzy nie otrzymali paszportów?

Koniec wakacji jakie znamy! Ukochany kraj Polaków wprowadza rewolucję

Koniec wakacji jakie znamy! Ukochany kraj Polaków wprowadza rewolucję

Lista najlepszych gier wszech czasów. W rankingu jeden tytuł z Polski!

Lista najlepszych gier wszech czasów. W rankingu jeden tytuł z Polski!